همه آنچه باید درباره کد کالا و استعلام و شناسایی آن بدانید

مدیر سایت 1580 روز پیش
بازدید 248 بدون دیدگاه

تجارت و خرید و فروش  کالا هم مثل خیلی کارهای دیگر فوت‌وفن‌های خاص خودش را دارد. امروزه برای موفقیت در دنیای بزرگ تجارت و کسب و کار نه تنها باید رمز و رموز موفقیت در بازار را دانست، بلکه لازم است به منظور جلوگیری از ضرر احتمالی اطلاع درستی از قوانین داشت. برخی از مفاهیم پایه در تجارت و کسب و کار دانستنش برای هر فردی که تنها خریدار کالاست هم ضروری است تا در این بازار شلوغ و متنوع عرضه، بتواند بهترین کالا را همراه با کیفیت مناسب خریداری کند. با توجه به حجم تولیدات و کالاها، هر کالایی برای خرید و فروش نیازمند یک کد است و شما باید بدانید می‌توانید با داشتن شناسه یا کد کالا، اصل و مرغوبیت آن را چک کنید و جلوی بسیاری از ضررهای احتمالی را بگیرید.

کد یا شناسه کالا چیست؟

شناسه کالا، به مجموعه‌ای از خصوصیات کالا شامل فیلدهای توصیفی نظیر نوع، جنس، مدل، نام تجاری و نوع کاربری که در شرح تجاری کالا مؤثر است، نسبت داده شده و با ثبت فیلدهای توصیفی در سامانه شناسه کالا توسط کاربر، به عنوان زبان مشترک و عامل شناسایی کالا در زنجیره تجاری کشور شناخته می‌شود.

شناسه کالا ممکن است شناسه داخلی باشد که توسط سامانه شناسه کالا به کاربر داده می‌شود یا اینکه کد معتبر بین‌المللی مانند شناسه GTIN باشد. از آنجایی که این کد به عنوان کلیدکد شناسنامه کالاست با فراخوانی آن، اطلاعات شناسنامه کالا در اختیار فرد استعلام کننده قرار داده می‌شود.
هر شرکتی می‌بایست برای تمامی سایزها یا مدل های یک کالا کد IRC جداگانه‌ای دریافت کند. روند کار به این صورت است که در ابتدا شرکت در قسمت ثبت کالا کد  IRC  مادری را ثبت کرده و سپس با درج کد GTIN و توضیحات صحیح مربوط به آن سایز یا مدل، کد IRC فرزندی دریافت کند.

سامانه استعلام بارکد کالا

تأمین کالای اصیل و باکیفیت که مورد تأیید ناظران کنترل کیفیت واقع ‌شده باشد، برای تمام عاملان زنجیره تامین در صنایع مختلف اهمیت بسیاری دارد. از طرفی جلوگیری از ورود کالای تقلبی، جعلی و بی‌کیفیت از دغدغه‌های این افراد نیز هست که گاهی هزینه‌های سنگینی را متحمل می‌شوند. بارکدهای GS1، محصول، تجهیزات و تأمین‌کننده را دقیقاً شناسایی می‌کند. با اسکن کردن بارکدها اطلاعات صحیح به‌صورت خودکار به سیستم اطلاعاتی وارد شده و کاتالوگ الکترونیکی محصول را به همراه سوابق آن (اعم از نام تولیدکننده، نام توزیع‌کننده و نام سازمان کنترل‌کننده کیفیت) ارائه می‌کند.

با استفاده از سامانه ETS تمامی محصولاتی که تأمین‌کننده تولید کرده و به آنها شماره‌ سریال (SGTIN) تخصیص داده است، توسط سازمان مربوطه ازنظر کیفیت کنترل می‌شوند و اطلاعات و ویژگی‌های فنی محصولات را تأیید می‌کنند و در صورت عدم‌تأیید مواردی خاص با بیان ذکر علت، کد کالای تأیید نشده را به کارتابل تأمین‌کننده بازمی‌گردانند تا برای آن تصمیماتی اتخاذ شود.

شناسایی کالاهای اصل و باکیفیت از کالاهای جعلی و تقلبی تنها از طریق اسکن بارکد کالاها، باعث کاهش بسیاری از هزینه‌های عملیاتی و افزایش کارایی در سراسر زنجیره تأمین خواهد شد. بارکدهای GS1 زبان مشترکی را در کل زنجیره تأمین بین تمام سیستم‌های اطلاعاتی، از تولیدکننده تا مصرف‌کننده نهایی، ایجاد می‌کند.

بارکدهای GS1 بر روی تمامی سطوح بسته‌بندی محصول، از کوچکترین تا بزرگترین واحد آن، نصب می‌شود و کالا را به‌گونه‌ای منحصربه‌فرد شناسایی و امکان ردیابی آنها را فراهم می‌کند. اسکن خودکار، این اطمینان را ایجاد می‌کند تا اطلاعات به‌گونه‌ای دقیق در دسترس باشد. همچنین مدیریت مؤثر زنجیره تأمین و فراخوانی و ردیابی کالاها را موجب می‌شود.

سامانه ( ETS ) با تخصیص شناسنامه بر مبنای استاندارد‌های جهانی، خدمات ردیابی کالا در زنجیره تامین، رهگیری کالا در زنجیره تامین، تایید اصالت کالا را به صورت آنلاین ارائه می‌دهد. سایت رسمی این سامانه به نشانی http://ets.gs1-ir.org  می‌تواند پاسخگوی پرسش‌های شما باشد.  یا در صورت بروز مشکل می‌توانید با شماره ۰۲۱۸۸۹۳۷۵۲۵ تماس بگیرید.

سامانه شناسه رهگیری

سامانه شناسه رهگیری در راستای آیین نامه اجرایی ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز راه اندازی شد. این سامانه به شفاف‌سازی اسناد تجاری و کنترل قاچاق کالا کمک می‌کند. این مهم امکان مناسب‌تری را برای رصد و ممیزی کالاها در سطح بازار مشخص کرده و امکان شناخت و ممیزی کالاهایی که به شکل قانونی تولید یا وارد می‌شود را میسر خواهد کرد. در این شیوه، واردکنندگان یا تولیدکنندگان با مراجعه به سامانه به آدرس https://www.ntsw.ir/  و ثبت نام، نسبت به تولید شناسه کالا اقدام می‌کنند و پس از آن برای ایجاد تمایز بین اقلام مختلف یک کالا در سطح عرضه، نسبت به ایجاد شناسه رهگیری اقدام می‌شود.

سامانه شناسایی کالای قاچاق

ملاک تشخیص قاچاق بودن کالا، سامانه جامع امور گمرکی است. در ماده ۱۱۷ قانون امور گمرکی آمده است: «اسناد مثبته گمرکی که در موارد احتمالی قاچاق می‌توان به آن استناد نمود، عبارتند از پروانه‌های ورود گمرکی، پته گمرکی، قبض سپرده موجب ترخیص کالا و سایر موارد مندرج در این ماده است و مشخصات مذکور در این اسناد باید با مشخصات کالا تطبیق نمایند.» در این ارتباط بند (ژ) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز بر همان اسناد مثبته گمرکی تأکید دارد، بدین ترتیب عدم ثبت اطلاعات ورود یک کالا در گمرک نشان‌دهنده قاچاق بودن آن است و کلیه اصناف کشور باید از فروش هرگونه کالای قاچاق امتناع کنند. به عبارت دیگر فاکتور صادر شده درخصوص یک کالای وارداتی زمانی درست و قابل قبول است که وقتی به ماقبل همان کالا برگردیم، اصالت واردات آن کالا از گمرک براساس اطلاعات مندرج در سامانه جامع گمرکی مشخص شود.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *