انواع روغن را بشناسیم | نقطه شروع آشپزی ایرانی

مدیر سایت 1496 روز پیش
بازدید 159 ۱ دیدگاه

در اکثر دستورهای پخت غذای ایرانی،‌ نقطه شروع آشپزی استفاده از روغن است. فرقی نمی‌کند از چه روغنی استفاده کنید،‌ برای داشتن خورشتی جا افتاده و کتلتی ترد حتماً به روغن نیاز دارید. روغن‌های مخصوص غذا در انواع مختلفی تولید شده‌اند. کافیست سری به قفسه فروش روغن در فروشگاه‌ها بزنید تا با انواع و اقسام روغن‌ها آشنا شوید. به طور کلی روغن‌ها به دو دسته؛ مخصوص پخت و پز و سرخ کردنی تقسیم می شوند. اما تفاوت این دو نوع روغن در چیست؟  آیا می‌شود از روغن مخصوص پخت و پز برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کرد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به این دو سوال مهم پاسخ دهیم.

بیشتر بخوانید:

میان وعده جذاب مکزیکی | طرز تهیه ذرت مکزیکی

ماست‌بندی در خانه |طرز تهیه ماست خانگی چکیده و پرچرب

تفاوت روغن سرخ کردنی و روغن پخت و پز

تفاوت این دو نوع روغن در میزان مقاومت آنها در برابر حرارت است. روغن مخصوص سرخ کردنی نسبت به روغن‌ مخصوص پخت و پز مقاومتی بالایی در برابر حرارت دارند و بهترین انتخاب برای سرخ کردن مواد غذایی هستند. این روغن‌ها دیرتر تجزیه می‌شوند و آسیب کمتری به بدن می‌رسانند. برای تشخیص کیفیت روغن‌های مخصوص سرخ کردن پس از استفاده به رنگ روغن توجه کنید اگر رنگ آن خیلی تیره نشده بود و در حین سرخ کردن دودی از آن بلند نشد، این روغن کیفیت بالایی دارد. البته بهتر است در هنگام خرید روغن سرخ‌کردنی این محصول را از برندهای مطرح و مطمئن خریداری کنید.

برای استفاده از روغن مخصوص سرخ کردن بهتر است تا روغن کامل داغ شود،‌ در غیر ‌این صورت روغن جذب موادغذایی می‌شود، در نتیجه شما از روغن بیشتری برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده می‌کنید. از آنجایی که روغن‌های مخصوص سرخ کردن در دمای بالا استفاده می‌شوند مواد غذایی در هنگام طبخ نباید رطوبت داشته باشند زیرا باعث آتش گرفتن تابه یا پاشیدن روغن به اطراف می‌شوند.

روغن مخصوص پخت و پز به دلیل مقاومت کم نسبت به حرارت بالا برای تف دادن مواد غذایی یا چرب کردن سینی و قالب شیرینی مناسب هستند و نباید از آنها برای سرخ کردن استفاده کرد زیرا در اثر حرارت اکسیده می‌شود و دود آن سرطان‌زا است. از روغن مخصوص پخت و پز برای چاشنی سالاد به همراه آبلیمو و نمک و تهیه سس مایونز نیز می‌توان استفاده کرد، البته بهتر است از روغن‌های طعم دار مانند روغن زیتون برای سالاد استفاده کرد تا برای سلامتی بدن مفیدتر باشد.

نوع روغن روی برچسب آن نوشته شده است و بهتر است تا مصرف کننده نسبت به این موضوع توجه کافی داشته باشد و در هنگام خرید براساس نیاز،‌ روغن مصرفی خود را تهیه کند.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. فاطمه گفت:

    چه مطلب جالبی