معرفی فیلم «هرگز رهایم نکن» (مارک رومنک، ۲۰۱۰) | موهبتی به نام عشق ورزیدن

مدیر سایت 1530 روز پیش
بازدید 196 بدون دیدگاه

«دانش‌­آموزان هیلشم (Hailsham در فیلم نام یک مدرسه‌ است) خاص هستند، خودتون رو سالم نگه دارید، خودتون رو از درون در صحت و سلامت نگه دارید و هدف خوبی تو زندگی داشته باشید، می‌­فهمید چی می‌­گم؟» فریاد تایید دانش‌آموزان بلند می‌­شود اما هیچ کدام حقیقت را نمی‌­دانند. این چکیده درام ۱۰۳ دقیقه‌­ای مارک رومنک کارگردان امریکایی است، که موفق به دریافت امتیاز ۷.۱ از کاربران آی­‌اِم­‌دی­‌بی و امتیازهای ۶۹ و ۷۰ از منتقدان متاکریتیک راتن­ تومیتوز شده است.

هرگز رهایم نکن  (Never Let Me Go) بر اساس رمانی به همین نام از نویسنده بریتانیایی ژاپنی‌تبار کازوئو ایشی­‌گورو تولید شده است. فیلم‌نامه آن توسط الکس گارلند نوشته شده و در تاریخ ۳سپتامبر ۲۰۱۰ در سی­‌وهفتمین دوره­ جشنواره­ فیلم تلوراید اولین بار به نمایش در آمد و سپس راهی جشنواره­‌های متعددی از قبیل جشنواره فیلم لندن و جشنواره تورنتو شد و درآمد ۹.۵ میلیون دلاری را برای سازندگانش به ارمغان آورد.

فیلم با گزاره‌­ای علمی آغاز می‌­شود: «پیشرفت در علم پزشکی از سال ۱۹۵۲ آغاز شد، پزشکان الآن می‌­توانند بیماری‌­های لاعلاج قلبی را درمان کنند، امید به زندگی در سال ۱۹۶۷ حدود ۱۰۰ سال بود». این گزاره می‌­تواند تا حدی ما را برای مواجهه با فضای خاص و غیرمعمول هیلشم آماده کند. این مدرسه­ شبانه‌­روزی با پرورش بچه‌­هایی سالم، که ما آنها را فقط در کلاس­ نقاشی یا ورزش می‌بینیم، روال عادی خودش را طی می‌­کند تا این­که در روزی بارانی معلم تازه‌ وارد، حرف عجیبی به آنها می‌­زند.

کتی، روث و تامی سه کودک هیلشم هستند که با آنها در سه دوره از زندگی‌شان (کودکی، ابتدای جوانی، ابتدای میانسالی) همراه می‌­شویم و تماشای مثلث عشقی‌شان برای ما پرده از راز این مدرسه بر­می‌­دارد. نباید انتظار داشته باشید که اطلاعات فیلم به صورت صریح در اختیارتان قرار گیرد، مخاطب هرگز رهایم نکن مانند کاراکتر­ها چیز زیادی از آنچه در این مدرسه می‌گذرد نمی­‌داند و با کشف اتفاقات است که می‌­تواند به ماجرا پی ببرد. همان قدر که برای مخاطب سینما این اثر می‌­تواند جذاب باشد ممکن است برای کسی که ابتدا رمان را خواندهٰ ناراحت­‌کننده به نظر برسد؛ چرا که رمان هرگز رهایم نکن به دلیل چارچوب داستانی که در اختیار دارد، فرصت بسیار بیشتری برای پرداخت به جزئیات و روابط بین شخصیت‌­ها داشته و در مقابل زمان محدود فیلم­، اجازه‌­ی این کار را به کارگردان نداده است؛ البته این طبیعت اقتباس است و نمی‌­توان آن را به عنوان ضعف فیلم­ یا فیلم­ساز در نظر گرفت.

درام جذّاب رومنک، پس از اقتباس موفق دیگرش به نام عکس یک ساعته پیشنهادی جذاب برای بزرگسالان است. این فیلم در بریتانیا به همراه جمعی از عوامل و بازیگران انگلیسی­ فیلم­برداری شد. فیلمبرداری موفق آدام کمبل در کنار بازی گروهی از بازیگران جوان (کری مولیگان، کایرا نایتلی و اندرو گارفیلد) با استقبال و تحسین منتقدان روبه‌رو شد.

هنگامی­ که در عمل «اهدای عضو»، مسائل اخلاقی تردید­هایی را به وجود می­‌آورد، جریان کلون‌سازی (به وجود آوردن موجوداتی که از نظر ژنتیکی مشابه یکدیگر هستند) موجب نگرانی‌­های بیشتری شده است. با توجه به باور عمومی رایج درباره دمیدن روح به جنین زمانی که در بدن مادر است، بسیاری بر این عقیده­‌اند که موجود کلون‌سازی‌شده فاقد روح و ارزش‌­های انسانی است و توانایی­‌های معمول انسان‌­ها نظیر عشق ورزیدن را ندارد. هرگز رهایم نکن می­‌کوشد به همه ما یادآوری کند که انسان فراتر از تعاریف و آزمایش‌­های علمی است و توانایی عشق ورزیدن نعمتی متعلّق به همه­ بشریت است. اگر به دنبال دیدن فیلمی هستید که آمیزه‌ای از ژانرهای محبوب رومانتیک و علمی- تخیلی باشدٰ دیدن هرگز رهایم نکن را هرگز از دست ندهید.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *