زیر و بم سهام شستا را بدانیم

مدیر سایت 1596 روز پیش
بازدید 203 بدون دیدگاه

شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی که به طور اختصاری “شستا” نامیده می‌شود، متعلق به سازمان تامین اجتماعی است که در زمینه مدیریت سرمایه‌گذاری، تجارت و بازرگانی، مدیریت دارایی و مبادلات سهام شرکت‌ها  فعالیت می‌کند. شستا در واقع یک شرکت هلدینگ سرمایه‌گذاری است که مجموعه‌ای با بیش از ۱۷۸ شرکت (مدیریتی) را اداره می‌کند. مجموع دارایی‌های این شرکت در سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۵۷ هزار میلیارد تومان و درآمد سالانه آن نزدیک به ۳۲ هزار میلیارد تومان اعلام شده ‌است،همچنین درآمد شرکت‌های فرعی شستا که در بورس تهران فعال هستند در سال ۱۳۹۱ در مجموع بالغ بر ۱٫۶۰۰ میلیارد تومان برآورد شد. با همه این توضیحات شاید دیگر لازم نباشد بگوییم سهام شستا در بورس دارای چه جایگاهی است! فقط این را بدانید که به‌طور متوسط معادل ۱۰ درصد از مجموع ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران، متعلق به شرکت‌های زیرمجموعه شستا است.

بزرگترین هلدینگ اقتصادی کشور

شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی “شستا” بزرگ‌ترین شرکت بخش عمومی در کشور محسوب می‌شود که مالکیت آن از طریق سازمان تامین اجتماعی در اختیار عموم شاغلان و بازنشستگان کشوری است. ۹ هلدینگ زیرمجموعه شستا هر کدام خود یک غول اقتصادی به حساب می‌آیند: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران – رایتل – سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین – سرمایه‌گذاری دارویی تامین – سرمایه‌گذاری سیمان تامین – سرمایه‌گذاری صدر تامین – سرمایه‌گذاری صنایع عمومی تامین – سرمایه‌گذاری توسعه انرژی تامین – سرمایه‌گذاری صبا تامین همگی هلدینگ‌های زیر مجموعه شستا هستند. شستا ۱۸۷ شرکت مدیریتی را زیرمجموعه خود دارد که ۸۲ شرکت آن بورسی هستند. شرکت‌های زیرمجموعه شستا در صنایع مختلفی حضور دارند و این شرکت با سرمایه ۸ هزار میلیارد تومانی در بورس تهران ثبت شده و طبق صورت‌حساب‌های مالی ۹ ماه منتهی به اسفند ۹۸ بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سود خالص داشته است.

سهام شستا را بخریم یا نه؟

ورود تنها ۱۰ درصد از سهام شستا در بورس تحولی در بورس ایجاد می‌کند که این روز‌ها زیاد درباره آن حرف می‌زنند و عرضه سهام‌های ارزنده شستا تأثیر مناسبی بر رونق بازار بورس داشته است. بررسی‌های بازار نشان می‌دهد تنها در عرضه اولیه سهام شستا که اوایل امسال انجام شد، دو میلیون و ۷۰ هزار نفر سهام خریداری کردند. نمودار حضور شرکت‌های زیان ده از سال ۹۶ تاکنون نشان می‌دهد روند زیان‌دهی برای شستا رو به کاهش داشته است. به این ترتیب که در سال ۹۶ شستا ۴۰ شرکت زیان‌ده داشت که این ۴۰ شرکت در سال ۹۷ به ۲۸ شرکت و در سال ۹۸ به ۱۴ شرکت کاهش پیدا کرده است. در برنامه ریزی مدیریت شستا عنوان شده که قرار است سال جاری تعداد شرکت‌های زیان‌ده به سه شرکت کاهش یابد. در پایان سال مالی منتهی به خرداد ۹۷ شرکت اصلی شستا ۱.۲ هزار میلیارد تومان سود ایجاد کرد. در ۳۱ خرداد ۹۸ سود خالص شرکت‌ها به ۴.۵ هزار میلیارد تومان رسید. با حساب این آمار و ارقام، کارشناسان و فعالان بورس معتقدند در شرایطی که شستا در حال وصول طلب‌های خود از شرکت‌های بدهکار است و دولت هم در حال بازپرداخت بدهی‌هایش به شستا با واگذاری سهام شرکت‌های سودده به این مجموعه است، سهام شستا یک سهام آینده‌دار و بلندمدت بوده و اقدام عاقلانه این است که سهام شستا در عرضه‌های بورس خریداری شود و آنها که سهام شستا را در عرضه اولیه خریده‌اند هم فعلن برای فروش دست نگه دارند.

سهام شستا چه زمانی باز می‌شود؟

طبق گفته مسوولان بازگشایی سهام شستا چهارشنبه  ۱۸ تیرماه انجام شده است. برای بازگشایی بعدی قاعدتا باید اخبار و معاملات بورس را به طور مرتب چک و پیگیری کرد.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *