هنگامی که گوشی نو یا دست دوم میخرید لازم است که سیم کارت تلفن همراه را از طریق کد فعالسازی همتا، فعالسازی کنید. سامانه همتا یا سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی است که امکان رجیستری کردن (ثبت) سیمکارت گوشیهای همراه را دارد. در طرح رجیستری با داشتن کد IMEI تنها دستگاههای تلفن همراهی که قانونی باشند، امکان فعالسازی را خواهند داشت.
کد شناسه IMEI در کجا قرار دارد و چیست؟
متناسب با اینکه گوشیهای همراه از چه تعداد سیم کارت پشتیبانی میکند، شناسهٔ (IMEI) وجود خواهد داشت. کد IMEI بر روی جعبه گوشی همراه، پشت باتری یا با شمارهگیری #۰۶#* توسط تلفن همراه، قابل مشاهده است. برای ثبت یا انتقال مالکیت گوشیهای همراه باید ۱۵ رقم ابتدایی این شناسه (IMEI) را بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و …) در سامانه همتا وارد کنید.
ضرورت فعال سازی گوشیهای همراه در هنگام خرید
در صورت عدم فعالسازی گوشی همراه خریده شده، پس از مدتی آنتن دستگاه قطع میشود و مسئولیت هرگونه عواقب به عهدهی خریدار خواهد بود. لازم است پس از خرید دستگاه تلفن همراه در حضور فروشنده به کمک کد فعال سازی، گوشی را برای سیم کارت خود ثبت کنید. درنظر داشته باشید اگر گوشی دست دوم نیز خریده اید لازم است مالکیت گوشی نیز انتقال بیابد.
در همین زمینه بخوانیم
چگونه قبوض تلفن همراه را آنلاین پرداخت کنیم؟
نحوه بدست آوردن کد فعالسازی
کد فعالسازی دستگاههای آکبند و قانونی برروی جعبه گارانتی قرار دارد. درصورت نبود کد فعالسازی بر روی کارت گارانتی از طریق سامانه همتا اصالت کالا را استعلام کنید. برای گوشیهای دست دوم لازم است که فروشنده مالکیت را از طریق سایت همتا به خریدار انتقال دهد و کد فعالسازی برای خریدار در پیامک با سرشماره HAMTA ارسال میشود. همچنین دستگاههای ثبت مسافری شده، کد فعالسازی را در پیامک تأیید درخواست و کارتابل مسافر دریافت میکنند.
فعالسازی گوشیهای همراه در همتا
از سه طریق ۱. سایت اینترنتی به آدرس www.hamta.ntsw.ir ۲. اپلیکشن همتا ۳. کد دستوری *۷۷۷۷# میتوان تلفن همراه خود را ثبت کرد.
- مراحل فعالسازی توسط سایت همتا: ابتدا به سایت همتا به آدرس hamta.ntsw.ir مراجعه کنید. پس از وارد کردن شماره تلفن همراه یا ثبت نام در سایت و یا ورود با کد ملی در سمت راست سامانه گزینه فعالسازی تلفن همراه را انتخاب کنید. پنجرهای باز میشود و اطلاعاتی مانند: شماره تلفن همراهی که میخواهید ثبت کنید، کد شناسه IMEI و کد فعال سازی را از شما میخواهد. در انتها با انتخاب دکمه “فعال سازی” و تایید اطلاعات، دستگاه شما فعال میشود.
- فعالسازی از طریق اپلیکشن همتا: ابتدا اپلیکشن را از طریق سایت همتا یا کافه بازار دانلود و نصب کنید. پس از نصب با وارد کردن شماره تلفن همراه کد نصب اپلیکشن برای شما ارسال میشود. سپس بروی گزینه فعالسازی تلفن همراه یا انتقال مالکیت کلیک کنید. شماره سیم کارتی که قصد ثبت آن در دستگاه موردنظر را دارید وارد کنید. کد شناسه ۱۵ رقمی IMEI، کد فعالسازی ۶ رقمی (با صفر شروع نمیشود) را وارد و در صورت تایید سیم کارت شما فعال خواهد شد.
- فعالسازی از طریق کد دستوری *۷۷۷۷#: ابتدا کد دستوری را سیمکارت مورد نظر شمارهگیری و گزینهی تماس را انتخاب کنید. در این مرحله گزینهی فعالسازی را انتخاب کنید. طی مراحلی به ترتیب کد شناسه ۱۵ رقمی IMEI پس از آن شماره سیم کارت مورد نظر و در اخر کد فعالسازی را وارد کنید. پس از ارسال اطلاعات پیغامی حاوی شماره سیم کارت، کد شناسه IMEI برای شما نشان داده میشود و در صورت مورد تایید بودن اطلاعات از شما خواسته میشود عدد ۱ را وارد کنید. در نهایت پیغامی که بیانگر فعالسازی موفق دستگاه موردنظر است، نمایش داده میشود.
بیشتر بخوانیم
فعالسازی گوشیهای چند سیم کارت
برای فعال سازی تلفنهمراههای دارای چند سیمکارت تنها کافی است که با وارد کردن کد شناسه IMEI و کد فعالسازی یک سیم کارت را فعال کنید. با فعالسازی یک سیم کارت، باقی سیمکارتها به طور خودکار فعال میشوند.
ثبت گوشیهای تعمیراتی
گوشیهایی که تعمیر شدهاند در صورت فعالسازی مجدد به سایت همتا مراجعه میکنند. مراحل ثبت گوشی تعمیراتی به این ترتیب است که گزینه ثبت تعمیری گوشی را انتخاب سپس برروی گزینه ایجاد کلیک کنید. سپس دستگاه موردنظر خود را که اطلاعات و شناسه IMEI آن در پرتابل به ثبت رسیده است را انتخاب و شناسه IMEI بعد از تعمیر گوشی را جایگزین کد شناسه قبلی کنید. لازم به ذکر است که کد شناسه باید مربوط به یک دستگاه باشد و درصورت عدم تطابق در سایت مورد تایید قرار نمیگیرد.
تلفن همراههای بینیاز از فعال سازی
دستگاههای روشن که قبل از شروع طرح رجیستری (تاریخ مشمولیت هر برند) در شبکه فعال بودهاند مجاز شناخته میشوند و احتیاجی به فعالسازی ندارند. درصورت اینکه صاحبان دستگاههای مجاز خواستار فروش گوشی همراه باشند باید ابتدا در سامانه همتا از طریق فرایند افزودن دستگاه، سیم کارت را به مالکیت قطعی خود درآورند و سپس با انتخاب گزینهی انتقال مالکیت، مالکیت دستگاه را به سیمکارت خریدار منتقل کنند.
نظرات کاربران
نظرات کاربران