همهگیر شدن ویروس کرونا باعث تغییراتی در سبک تغذیه ما شده است. بسیاری از ما که تا کنون از رستورانها بیشترین استفاده را هم داشتیم، کمتر از قبل به رستوران میرویم و سعی میکنیم در خانه غذا بخوریم. باید دید آیا کرونا میتواند تغییرات مثبتی را که در سبک تغذیه ما داشته است ماندگار کند و یا ما پس از کرونا به روزگار قبل باز میگردیم؟
وعدههای غذایی خانوادگی زنده شده است
تحقیقات نشان دادهاند که ۳۰ الی ۳۵ درصد از خانوادهها معمولاً کمتر از سه وعده غذایی را در هفته با یکدیگر میخورند. همچنین از سوی دیگر مطالعات نشان دادهاند که غذاخوردن در کنار خانواده به فرزندان عزت نفس بیشتری میدهد و به موفقیت آنها در مدرسه کمک میکند. همچنین غذا خوردن در کنار خانواده خطر افسردگی را کاهش میدهد. چاقی کودکانی که کنار خانوادههایشان غذا میخورند نیز به مراتب از دیگر کودکان پایینتر بوده است.
در این دوره والدین زمان بیشتری را برای برنامهریزی وعدههای غذایی دارند. به گفته تالیا پروم، متخصص تغذیهای که روی برنامهریزی وعدههای غذایی خانواده کار میکند، غذای آماده گزینه بسیار خوبی به شمار میرود که ما بتوانیم وعدههای غذایی خانوادگی را ماندگار کنیم. غذاهای یخزده و نیمهآمادهای که به والدین پرمشغله کمک میکند تا این رفتار را افزایش دهند.
یک وعده خانوادگی میتواند صبحانه، نهار یا شام باشد که خانوادهها برای غذا خوردن با یکدیگر زمان میگذارند. چه در ماشین و چه زیر درخت، تجربه غذاخوردن با خانواده، تجربهای دلپذیر است که در این دوره اولویت بیشتری پیدا کرده است.
مردم بیشتر از غذاهای گیاهی استفاده میکنند
غذاهای گیاهی با توجه به ارزش غذایی و اهمیتی که در دوران شیوع کووید ۱۹ دارند، بار دیگر مورد توجه خانوادهها قرار گرفتهاند. دامها به تنهایی ۱۸ درصد گازهای گلخانهای را تولید میکنند؛ این یعنی چیزی بیشتر از خودروها و هواپیماها!
برای بهبود سلامتی و توجه به محیط نیست لازم نیست حتما گیاهخوار باشید اما میتوانید سبزیجات بیشتری را در وعدههای غذایی خود بگنجانید. شما میتوانید مصرف گوشت خود را به نصف برسانید و از پروتئینهای گیاهی مانند لوبیا، اسفناج و بروکلی استفاده کنید. همچنین میتوانید گوشت سفید بیشتری را به جای گوشت قرمز در برنامه غذایی خود قرار دهید. پس از اتمام کرونا نیز هر هفته دستورالعملهای جدیدی را امتحان کنید تا در این زمینه به مهارت بیشتری دست پیدا کنید.
بیشتر برای خود و دیگران شیرینیپزی و نانوایی میکنیم
کار کردن بیرون از خانه باعث میشود که وقت کمتری برای تهیه غذا باقی بماند. در این دوره با خانهنشینی و دورکاری، آشپزی در خانه بیش از پیش رونق گرفته است. نه تنها در آشپزی وعدههای غذایی، بلکه بسیاری از ما به پختن نان و کیک تا خمیر پیتزای خانگی روی آوردهایم. کورتنی سانفورد، مربی نمایشگاه غذایی NBC، هم در این مورد مستثنا نیست و بیش از قبل توانسته است از طریق غذا با خانواده خود ارتباط برقرار کند و برای فارغالتحصیلی پسر خود در دوران شیوع کرونا، در خانه کیک بپزد.
لازم به ذکر است که پختوپز در خانه مزایای روانشناختی از جمله کاهش استرس را به همراه دارد و باعث نوعی حواسپرتی از مسائل و مشکلات نیز میشود.
به خرید تلفنی و آنلاین روی آوردهایم
بسیاری از مردم به سوپرمارکتهای محله خود زنگ زدهاند و مایحتاج خود را فراهم کردهاند. مشاغل کوچک و حتی مشاغل جدید مانند سوپر مارکتهای آنلاین نیز رونق گرفتهاند. با شروع کرونا، ما به دنبال این بودیم که غذای سالم را در خانههای خود تهیه کنیم. مصرف آرد افزایش پیدا کرد و همچنین فروشندگان محلی در وضعیت بهتری قرار گرفتند. بهتر است در ادامه و با پایان کرونا به مشاغل کوچک اهمیت بیشتری بدهیم و با خرید از هایپرمارکتهای بزرگ، به اقتصاد محلهای خود ضربه وارد نکنیم.
درست است همه ما امیدواریم که زندگی به حالت عادی خود بازگردد اما این ۴ روشی که کرونا در تغییر سبک تغذیه ما انتخاب کرده است، میتواند پس از اتمام آن نیز ماندگار شوند و تبدیل به عادتی در سبک تغذیه ما شوند.
نظرات کاربران
نظرات کاربران