این روزها اغلب ما در آپارتمانهای کوچک زندگی میکنیم و در عین حال به پرورش گل و گیاه هم علاقه داریم. علاوه بر گیاهان معمولی که در باغ گلها یافت میشود، شما میتوانید میوهها و سبزیجاتی را در خانه بکارید که در آپارتمان شما رشد کنند. کافی است با چندین گلدان آغاز کنید و مهارتهای باغبانی خودتان را تقویت کنید. البته باید نکاتی را در مورد چگونگی مراقبت از گیاهان بدانید و این مهارت را در خود تقویت کنید.
نحوه مراقبت از گیاهان در آپارتمانها
در حالی که نگهداری برخی از گیاهان آپارتمانی سادهتر از برخی دیگر هستند، همه گیاهان نیازهای ویژهای برای رشد و نمو دارند که باید آنها را برآورده کنید. در اینجا چند عنصر وجود دارد که در هنگام انتخاب گیاهان برای رشد در آپارتمان خود باید به آنها توجه کنید.
نکاتی در مورد آبیاری و نور
برخی از ما فکر میکنیم که هر گیاهی نیاز ثابتی به آب دارد و به یک گیاه دو هفته یک بار آب میدهیم. توجه داشته باشید که میزان آب دادن به گیاهان به عوامل مختلفی بستگی دارد. مثلا اگر هوای خانه گرم و یا سرد باشد، گیاهان در زمانهای متفاوتی به آب نیاز پیدا میکند. زاموفیلیا گیاه آپارتمانی زیبایی است که اگر بیش از حد آب دریافت کند، از ریشه دچار پوسیدگی میشود. با دانستن این اطلاعات، میزان آب دادن این گیاه در زمستان و تابستان متفاوت است.
یکی از ملاکهای ساده برای اینکه بدانیم وقت آب دادن به گیاهی رسیده است یا خیر، فرو کردن انگشت اشاره تا دو بند در خاک گلدان است. اگر دست ما به رطوبت برخورد کرد، یعنی هنوز برای آبیاری زود است و در غیر اینصورت میتوانیم به گلدان آب بدهیم.
گلدان خود را بشناسید و تحقیق کنید که به چه میزان نور نیاز دارد. گیاهان آپارتمانی به چند دسته کمنور، نور متوسط و پر نور تقسیم میشوند. بنابراین گیاهان پر نور را جلوی پنجره و گیاهان کمنور را با فاصله از پنجره قرار دهید.
زرد شدن برگ گیاهان
علل احتمالی که برای زرد شدن برگ گیاهان وجود دارد، آبیاری بیش از حد، رطوبت کم، زهکشی ضعیف خاک و درجه حرارت پایین گلدان است. زهکشی به این معنا است که در هر گلدانی، شرایط برای خارج شدن آب اضافی باید فراهم شود و این کار اغلب با سنگ و پوشالهای مخصوصی انجام میشود که در کف گلدان قرار میدهند و شرایط خروج آب را ایجاد میکنند.
برای جلوگیری از زرد شدن برگ گیاهان، دقت کنید که گیاه نزدیک به بخاری و یا کولر قرار نداشته باشد. زهکشی گلدان را بررسی کنید و از سلامت ریشه آن اطمینان حاصل کنید.
گل ندادن گیاهان گلدار
یک عامل مهم در این رابطه وجود دارد و آن ضعیف بودن شرایط نوردهی به گیاه است. همین علت کافی است تا گیاه شکوفایی خود را از دست بدهد. بیشتر گیاهان به طور متوسط در طول شبانهروز به ۱۴ ساعت نور خورشید برای شکوفایی نیاز دارند.
برگهای سوخته
علت احتمالی برای این اتفاق، تابش نور زیاد خورشید است. سعی کنید در این موارد نور گیاه را کاهش دهید و برگهای آسیبدیده را هرس کنید. به ریشه گیاه نیز توجه کنید که در سلامت باشد. بیش از حد به گیاه کود ندهید زیرا همین کار هم باعث تشدید سوختگی میشود.
لکههای نقطهای روی برگها
این اتفاق ممکن است به خاطر قارچ و لکههای آب برای گیاه شما افتاده باشد. در این شرایط گلدان را از سایر گلدانهایتان دور کنید تا در صورتی که قارچ داشت، بقیه گلدانها را آلوده نکند. برای جلوگیری از لکهدار شدن سایر برگها،گردش هوا را زیاد کنید و دقت کنید که هنگام آب دادن به گیاه، روی برگهای آن آب پاشیده نشود.
منبع: bobvila
نظرات کاربران
نظرات کاربران