مجمع تجاری عمان و بلاروس امروز به همت اتاق بازرگانی و صنعت عمان در مسقط برگزار شد. در این نشست، تقویت روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور در بخشهای مختلف و تسهیل چالشهای پیش روی سرمایهگذاران بررسی شد و توافقنامههایی نیز بین دو طرف به امضا رسید.
این مجمع تعدادی از بخشهای اقتصادی از جمله گردشگری، صنعت، لجستیک، واردات و صادرات، امنیت غذایی و فناوری اطلاعات و ارتباطات را هدف قرار میدهد.
به گفته حمود بن سالم السعدی، معاون دوم رئیس هیئت مدیره اتاق بازرگانی و صنعت عمان، اتاق برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری با جمهوری بلاروس تلاش کرده است و بخش خصوصی در دو کشور مسئولیت توسعه مبادلات تجاری را بر عهده دارند.
بلاروس دارای پایگاه صنعتی متنوعی شامل صنایع سنگین، ماشینآلات کشاورزی و فناوری اطلاعات است و فهرست واردات از آن شامل محصولات دارویی، تجهیزات پمپاژ، لوله و شمارنده است.
وی تاکید کرد که از بخش خصوصی در بلاروس دعوت شده است تا از همکاری با همتای خود در عمان و موقعیت جغرافیایی ممتاز این کشور بهرهمند شود که به بلاروس اجازه میدهد از این طریق پایگاه تجاری خود را به بازارهای بزرگ کشورهای شورای همکاری خلیج گسترش دهد که شامل حدود ۵۹ میلیون مصرف کننده است. همچنین از طریق بنادر عمان به بازارهای نوظهور در آسیا و آفریقا هم دسترسی خواهد داشت.
الکسی بوگدانوف، وزیر ضد انحصار و مقررات تجارت بلاروس و رئیس هیئت بلاروسی، هم گفت که کشورش به دنبال حمایت از همکاری در بسیاری از زمینهها از جمله فناوری اطلاعات با عمان است. به ویژه که بلاروس هزار شرکت فعال در این زمینه دارد. گردشگری، خدمات لجستیکی، صنعت و انرژی از دیگر زمینههای مورد تاکید او برای همکاری دوجانبه بود.
بلاروس بازار بزرگی را برای محصولات عمانی در روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان باز میکند که تعداد مصرف کنندگانش به بیش از ۱۷۰ میلیون نفر میرسد.
این مجمع همچنین شاهد امضای یادداشت تفاهمهایی بود. از جمله بین اتاق بازرگانی و صنعت عمان و مرکز ملی مطالعات بازاریابی و قیمت در جمهوری بلاروس در زمینه تبادل اطلاعات در مورد تجارت خارجی، محیط تجاری، فرصتهای تولید و صادرات و همچنین روند سرمایهگذاری و بازار؛ به گونهای که در جهت توسعه و تقویت روابط تجاری و اقتصادی بین شرکتهای عمانی و بلاروسی باشد.
علاوه بر این همکاری در فرآیند سازماندهی و برگزاری سمینارهای آموزشی بینالمللی از جمله سمینارهای آموزشی آنلاین و الکترونیکی و کنفرانسهای ویدئویی به منظور ارتقای کسب و کار و تبادل دانش و تجربیات مرتبط با کاربرد فناوری اطلاعات و تحول دیجیتال در تجارت، بخش دیگری از این توافق بود.
شرکت ملی مهندسی و سرمایهگذاری عمان (ONIC) هم تفاهمنامهای را با شرکت «های تک پارک» بلاروس در زمینه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فناوریهای پیشرفته امضا کرد که برای همکاری در ارائه محصولات و خدماتی بود که توسط شرکت بلاروسی در بازارهای عمان و سایر کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تولید میشود.
همچنین تفاهمنامهای در زمینه صنایع غذایی بین شرکت صنایع غذایی اروپایی عمان و کارخانه لبنیات «مینسک» امضا شد که برای همکاری در بخش خردهفروشی عمان با امکان گسترش به کشورهای منطقه و بازارهایی که شرکت عمانی در آن فعالیت میکند، است.
این مجمع همچنین مکانیزم بورس کالا را به عنوان ابزاری موثر برای تجارت بین عمان و بلاروس از طریق یک ارائه ویدئویی بررسی کرد. در حاشیه این مجمع، دیدارهای دوجانبهای هم بین صاحبان مشاغل عمانی و بلاروسی برگزار شد که هدف آن تبادل تخصص و تجربیات و ایجاد مشارکتهای تجاری و سرمایهگذاری بود.
در این مجمع قیس بن محمد الیوسف وزیر تجارت، صنعت و تشویق سرمایهگذاری عمان و تعدادی دیگر از مقامات دو طرف حضور داشتند.
نظرات کاربران
نظرات کاربران