بر اساس گزارشی که آژانس رتبهبندی اعتباری «فیچ» منتشر کرده است، بانکهای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج تمایل زیادی به گسترش تجارت خود در بازارهای کلیدی منطقهای، به ویژه در مصر، ترکیه و هند نشان میدهند.
بر اساس این گزارش، بسیاری از بانکهای خلیجی به دلیل بهبود شرایط اقتصادی و فرصتهای رشد بهتر در این کشورها در مقایسه با بازارهای محلی خود، خواهان خرید بانکهایی در ترکیه، مصر و هند هستند.
«فیچ» میگوید رشد خارجی بخشی از استراتژی برخی از بانکهای خلیجی برای تنوع بخشیدن به مدلهای تجاری و افزایش سودآوری است و این بانکها میتوانند با توزیع سرمایه در بازارهایی با رشد سریع، رشد ضعیف بازارهای محلی خود را جبران کنند.
در این گزارش اشاره شده است که جمعیت ترکیه، مصر و هند بسیار بیشتر از جمعیت کشورهای شورای همکاری خلیج است و آنها پتانسیل بیشتری برای رشد بخش بانکی دارند که با توجه به چشمانداز قوی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی و سیستمهای بانکی کوچکتر در مقایسه با اقتصاد آنها، قابل ملاحظه است.
نسبت داراییهای سیستم بانکی این کشورها به تولید ناخالص داخلی کمتر از ۱۰۰ درصد است که با بیش از ۲۰۰ درصد در بزرگترین بازارهای کشورهای شورای همکاری خلیج، قابل مقایسه است.
بر اساس این گزارش، علاقه فزایندهای به هند، به ویژه از سوی بانکهای امارات متحده عربی، وجود دارد که از روابط مالی و تجاری قوی و رو به رشدی هم با هند برخوردارند.
اما اشتهای بانکهای شورای همکاری برای توسعه در ترکیه از زمان تغییر سیاستهای کلان اقتصادی این کشور پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته افزایش یافته است که فشارها و ریسکهای تامین مالی خارجی را کاهش داده است.
سیاستهای مثبت ترکیه باعث شد تا «فیچ» اخیرا انتظارات خود را برای بخش بانکی این کشور مثبت ارزیابی کند، در حالی که انتظار میرود تورم در سال ۲۰۲۵ به زیر ۲۵ درصد کاهش یابد.
نظرات کاربران
نظرات کاربران