به گزارش بلومبرگ، عربستان سعودی به بزرگترین منبع معاملات اوراق قرضه بینالمللی بزرگ در بازارهای نوظهور تبدیل شده است و به سلطه ۱۲ ساله چین پایان میدهد.
دادههای مربوط به فروش اوراق قرضه جدید منتشر شده توسط دولتها و شرکتها در سال جاری نشان میدهد که عربستان با سرعت قابل توجهی در حال استقراض است و سرمایهگذاران جهانی شروع به حمایت از طرح «چشمانداز ۲۰۳۰» کردهاند.
سبقت گرفتن از چین برای عربستان سعودی است که یک شانزدهم تولید ناخالص داخلی این کشور آسیایی را دارد و میخواهد تا پایان دهه به مرکز اصلی تجارت جهانی تبدیل شود، امر مهمی است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، ریاض به دنبال تامین مالی برای پروژههایی است که هدف آن تنوع بخشیدن به اقتصاد به دور از نفت، و تبدیل کشور به محل پیوند آسیا و اروپا است.
در عین حال، بقیه بازارهای نوظهور نیز شاهد یک سال قوی برای انتشار اوراق قرضه همراه با هزینههای وام پایین و پیگیری بازدهی جذاب هستند.
فروش اوراق قرضه از طریق نهادهای سعودی در سال جاری تا کنون ۸ درصد افزایش یافته و از ۳۳ میلیارد دلار فراتر رفته است. سازمانهای دولتی بیش از نیمی از این مبلغ را در اختیار دارند از جمله میتوان به قرارداد صکوک ۵ میلیارد دلاری در ماه گذشته اشاره کرد.
عربستان در تلاش برای یافتن منابع مالی جایگزین برای کمک به پوشش کسری حدود ۲۱ میلیارد دلاری در سال جاری است و انتظار دارد که کل فعالیتهای تامین مالی در سال جاری به حدود ۳۷ میلیارد دلار برسد تا به تسریع اجرای «چشمانداز ۲۰۳۰» کمک کند.
اینکه کشور به بازار اوراق قرضه در این مقیاس متوسل شده است تا حدی به این دلیل است که اهداف سرمایهگذاری مستقیم خارجی به طور کامل محقق نشده و درآمدهای نفتی به دلیل کاهش عرضه توسط ائتلاف اوپک پلاس کاهش یافته است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، به طور کلی، فروش اوراق قرضه بینالمللی در بازارهای نوظهور با ۲۸ درصد افزایش نسبت به سال گذشته به ۲۹۱ میلیارد دلار رسیده است که بالاترین میزان در دورههای مشابه از سال ۲۰۲۱ است.
نظرات کاربران
نظرات کاربران