بر اساس گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل، کشورهای حوزه خلیج طی سه سال پس از همهگیری کرونا توانستند در مجموع ۱۶۹.۸ میلیارد دلار سرمایهگذاری مستقیم خارجی جذب کنند. امارات رتبه اول را در این زمینه دارد.
این در حالی که سرمایهگذاریهای انجام شده توسط این کشورها در خارج در این بازه زمانی (یعنی سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳) بالغ بر ۱۸۵.۵ میلیارد دلار بوده است.
بر اساس این گزارش، امارات متحده عربی با جذب ۷۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری مستقیم خارجی طی سه سال اخیر در صدر کشورهای خلیجی قرار دارد، در حالی که سرمایهگذاریهای این کشور [در خارج] در مدت مشابه ۶۹.۷ میلیارد دلار بوده است.
امارات متحده عربی انگیزههای زیادی را برای جذب سرمایهگذاران فراهم میکند، از جمله به آنها اجازه میدهد تا شرکتهایی را در تمام بخشهای اقتصادی تاسیس کنند و مالکیت کامل داشته باشند، به استثنای تعدادی از بخشهای استراتژیک که نیاز به تأییدیههای ویژه دارند. علاوه بر این، به سرمایهگذاران و اعضای خانواده آنها اقامت طلایی اعطا میشود.
عربستان سعودی با جذب سرمایهگذاری خارجی مستقیم به مبلغ ۶۳.۵ میلیارد دلار طی سه سال، در جایگاه دوم قرار دارد که تقریباً ۴.۲ میلیارد دلار کمتر از سرمایهگذاری انجام توسط این کشور در خارج در همین مدت است.
عربستان قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ سهم مستقیم خارجی را به ۵.۷ درصد از تولید ناخالص داخلیاش برساند.
در ابتدای سال جاری، این کشور همچنین شرایط اقامت متمایزی را با هدف جذب سرمایهگذاران و استعدادها تصویب کرد و پیش از آن نیز مشوقهایی را برای شرکتهای بینالمللی که دفتر منطقهای در ریاض دارند، تصویب کرده بود.
در همین زمینه، عمان با جذب سرمایهگذاری بیش از ۱۹ میلیارد دلار، در رتبه سوم قرار گرفت که به میزان قابل توجهی از سرمایهگذاریهای خودش در خارج به مبلغ ۲.۳ میلیارد دلار بیشتر است.
در اواسط سال ۲۰۲۱، عمان برنامه جدیدی را اعلام کرد که بر اساس آن به سرمایهگذاران خارجی اقامت طولانی مدت اعطا میشود، به عنوان بخشی از استراتژی این کشور برای بهبود محیط سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذاریهای خارجی در صنعت، گردشگری، معدن، لجستیک، کشاورزی، آموزش، بهداشت، فناوری اطلاعات و انرژیهای تجدیدپذیر است.
بحرین با جذب حدود ۱۱.۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری مستقیم خارجی و انجام سرمایهگذاری بالغ بر ۳.۱ میلیارد دلار در خارج در رتبه چهارم قرار گرفت.
کویت با جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی ۳.۴ میلیارد دلاری در جایگاه پنجم قرار گرفت که تفاوت قابل توجهی با سرمایهگذاریهای خارجی خودش به مبلغ ۴۰.۴ میلیارد دلار دارد.
قطر در سه سال گذشته شاهد کاهش در جذب جریان سرمایهگذاری خارجی بوده که به ۱.۴۹ میلیارد دلار رسیده است. در حالی که صدور سرمایه خودش حدود ۲.۳ میلیارد دلار بوده است.
نظرات کاربران
نظرات کاربران