به گزارش خبرگزاری سعودی الاقتصادیه، تورم در عربستان سعودی در ماه می برای سومین ماه متوالی ۱.۶ درصد بود. این گزارش شهرهای مختلف کشور را از نظر این شاخص بررسی کرده است.
تحلیلگران اقتصادی میگویند نرخ تورم در عربستان در ماه می در نتیجه افزایش اجاره بهای مسکن بود که عامل اصلی تورم برای بیست و هفتمین ماه متوالی است. همچنین قیمت مواد غذایی و آشامیدنی نیز افزایش یافته در حالی که قیمت حمل و نقل با کاهش روبرو بوده است.
افزایش اجاره بهای مسکن همراه با افزایش تقاضا برای آن، تا حدی ناشی از تاسیس دفاتر منطقهای شرکتهای بینالمللی در عربستان و نیاز کارمندان آنها به مسکن بوده است.
این گزارش نشان میدهد هشت شهر از ۱۶ شهر بزرگ عربستان سعودی، در ماه می تحت تاثیر دو عامل اصلی اجاره مسکن و غذا، کاهش نرخ تورم را ثبت کردند.
از جمله مکه مکرمه با نرخ تورم ۲.۱۲- درصد با کاهش ۲.۶۷ درصدی قیمت اجاره بهای مسکن و کاهش ۰.۷ درصدی قیمت مواد غذایی و آشامیدنی. شهرهای الهفوف، جیزان، الباحه و تبوک هم نرخ تورم بین ۱.۷- تا ۱.۱- را درصد ثبت کردند.
شهر بریده با ۱۴.۲ درصد بالاترین نرخ تورم را در میان شهرهای عربستان به ثبت رساند. قیمت اجاره مسکن در بریده در ماه می حدود ۵۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت که این شهر را به گرانترین شهر در زمینه مسکن تبدیل کرد و از ریاض که میانگین ۲۰.۸ درصدی دارد، پیشی گرفت.
قیمت مواد غذایی و آشامیدنی، دومین عامل موثر در قیمتهای مصرفکننده، در بریده افزایش حدود ۷.۶ درصدی، و قیمت حملونقل افزایش ۳.۳ درصدی داشت.
ریاض، پایتخت، دومین شهر با بالاترین نرخ تورم در ماه می بود که نرخ ۳.۸ درصد را به ثبت رساند. تورم اجاره مسکن ۲۰.۸ درصد و مواد غذایی و آشامیدنی حدود ۲.۹ درصد بود. هرچند قیمت حمل و نقل کاهش حدود ۲.۴ بوده است.
نظرات کاربران
نظرات کاربران