عربستان سعودی با ۱.۱ میلیارد دلار بیشترین درآمد را در بازار بازیهای ویدیویی منطقه ۳ خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۲۳ به دست آورده است.
بر اساس گزارش شرکت Nikko Partners، منطقه ۳ خاورمیانه و شمال آفریقا شامل عربستان سعودی، امارات و مصر است که بزرگترین بازار منطقه در بخش بازیهای ویدیویی را دارند. این سه کشور در مجموع ۱.۹۲ میلیارد دلار در سال گذشته از این بخش درآمد کسب کردهاند که افزایش ۷.۸ درصدی را نسبت به سال قبل نشان میدهد.
عربستان به لطف افزایش سرمایهگذاریهای دولتی و خصوصی در صنعت بازی، درآمد بالاتر و تقاضای بیشتر جمعیت جوانش، ۵۷.۶ درصد از کل درآمد این بخش در منطقه ۳ خاورمیانه را به خود اختصاص داده است.
انتظار می رود درآمد منطقه ۳ در سال ۲۰۲۷ -با نرخ رشد مرکب سالانه ۸.۲ درصد در طول ۵ سال- به ۲.۶۵ میلیارد دلار افزایش یابد.
در سال ۲۰۲۲، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، استراتژی ملی بازیها و ورزشهای الکترونیکی را با هدف تبدیل عربستان به مرکز جهانی در این بخش راهاندازی کرد که تا سال ۲۰۳۰، در تنوع بخشیدن به اقتصاد، ایجاد فرصتهای شغلی در بخشهای مختلف و ارائه سرگرمیهای سطح بالا برای شهروندان، ساکنان و بازدیدکنندگان موثر باشد.
تعداد کاربران بازیهای کامپیوتری (گیمرها) در این سه کشور در منطقه ۳ خاورمیانه در سال ۲۰۲۳ به ۶۸.۴ میلیون نفر رسید که با افزایش سالانه ۲.۹ درصدی همراه بوده است. مصر با ۴۰ میلیون کاربر در صدر قرار گرفت و پس از آن عربستان سعودی با ۲۰ میلیون و سپس امارات با ۷.۶ میلیون کاربر قرار دارند. پیش بینی میشود این رقم در سال ۲۰۲۷ به ۷۹.۶ میلیون نفر افزایش یابد.
حدود ۷۱.۵ درصد از گیمرها در منطقه ۳ به نوعی در ورزشهای الکترونیکی شرکت میکنند. از طریق فعالیتهایی مانند تماشای محتوای ورزشهای الکترونیکی، بازی ورزشهای الکترونیکی، یا رقابت در مسابقات آماتور یا حرفهای.
حمایت دولت از ورزشهای الکترونیکی محرک اصلی رشد در منطقه است. گوشیهای هوشمند بیشترین استفاده را برای بازی با ۸۷.۲ درصد از گیمرها و بالاترین میانگین ساعت بازی در هفته را با ۸.۷ ساعت دارند.
سه بازی ویدیویی که در سال گذشته در عربستان سعودی، امارات و مصر انجام شد، عبارتند از: PUBG، Call of Duty، و EA Sports FC که بیش از ۲۲.۸ میلیون کاربر آنها را بازی کردند.
نظرات کاربران
نظرات کاربران