به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، کشورهای جهان در مذاکراتشان در امارات به چارچوبی برای ایجاد صندوق کمک به کشورهای آسیبپذیر جهت مقابله با خسارات و ضررهای ناشی از تغییرات آب و هوایی دست یافتهاند. اما عربستان سعودی و چین از مشارکت در این امر امتناع کردند.
نمایندگانی از کشورهای جهان که روز شنبه در ابوظبی گرد هم آمدند، توافق کردند که بانک جهانی به مدت چهار سال میزبان صندوق جدیدی برای خسارات و ضررها باشد و پس از ماهها مذاکره بنبست را شکستند.
به گزارش بلومبرگ، دستورالعملهای اساسی برای تامین مالی تدوین شده است و از کشورهای توسعهیافته خواسته شده است که از آن حمایت کنند و بحث در کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (COP28) که اواخر این ماه در دبی آغاز میشود، ادامه خواهد داشت.
سلطان الجابر، رییس منتخب کنفرانس COP28، گفت: [وضعیت زندگی] میلیاردها نفر از مردم آسیبپذیر در برابر اثرات تغییرات آب و هوایی به اتخاذ این رویکرد بستگی دارد. او افزود که این سند روشن و قوی است و راه را برای توافق هموار میکند.
او خاطرنشان کرد که ایالات متحده موفق شد این مساله را به صورت روشن ذکر کند که صندوق میتواند از طیف گستردهای از منابع،پول دریافت کند و راه برای درآمدهای ناشی از مکانیسمهای قیمتگذاری کربن و کمکهای خیریه باز است.
اما فعالان حقوق بشر، ایالات متحده و سایر کشورهای توسعه یافته را سرزنش کردند که چرا تصریح نکردند کشورهای ثروتمندی که در طول تاریخ مقصر آلودگی محیط زیستاند، موظف به پرداخت پول به صندوقاند.
چین و عربستان سعودی نیز از پرداخت پول به چنین صندوقی خودداری میکنند، با این استدلال که هنوز در حال رشد و توسعه هستند و کشورهایی که مسئول عمده انتشار کربن در طول تاریخ بودهاند، باید این طرح را تامین مالی کنند.
این صندوق یکی از موضوعات مورد اختلاف سیاسی در اجلاس COP28 است.
نظرات کاربران
نظرات کاربران