ارزش واردات روغنهای خوراکی، چربیهای حیوانی یا گیاهی و فرآوردههای روغنی از ابتدای سال ۲۰۲۳ تا ماه آگوست در عربستان ۲۱.۹ درصد کاهش یافته و به ۳.۶ میلیارد ریال سعودی رسیده است.
این کشور در هشت ماه از ابتدای سال جاری حدود ۷۰۶.۷ میلیون کیلوگرم روغن و چربی گیاهی یا حیوانی وارد کرده است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۶۹۰.۵ میلیون کیلوگرم بوده است.
بر اساس دادههای رسمی مالزی ۹۹۵ میلیون ریال سعودی (۲۴۹.۲ میلیون کیلوگرم) رتبه اول را در بین ۱۰ کشور برتر صادرکننده روغن به عربستان دارد.
پس از آن اندونزی با ۷۴۱.۶ میلیون ریال سعودی (۱۹۲.۳ میلیون کیلوگرم)، عمان با ۲۴۰.۳ میلیون ریال سعودی(۴۰ میلیون کیلوگرم) و اوکراین با ۲۲۹.۳ میلیون ریال سعودی (۴۹.۵ میلیون کیلوگرم) روغن در رتبههای بعدی به عنوان صادرکننده روغن به عربستان قرار دارند.
مبادی بعدی واردات روغن عربستان، کشورهای امارات با ۲۲۱.۳ میلیون ریال سعودی (۳۴.۶ میلیون کیلوگرم)، روسیه با ۲۰۲.۵ میلیون ریال سعودی (۴۳.۹ میلیون کیلوگرم)، ترکیه با ۱۶۵.۳ میلیون ریال سعودی (۲۱.۶ میلیون کیلوگرم)، آمریکا با ۱۴۲.۴ میلیون ریال سعودی (۲۱.۱ میلیون کیلوگرم)، اسپانیا با۱۱۸.۵ میلیون ریال سعودی (۸.۸ میلیون کیلوگرم) و نیوزلند با ۸۷.۷ میلیون ریال سعودی (۴.۲ میلیون کیلوگرم) هستند.
این ده کشور مجموعاً ۸۶.۷ درصد از ارزش کل واردات طی ۸ ماهه امسال را به ارزش ۳.۱ میلیارد ریال سعودی (۶۶۵.۳ میلیون کیلوگرم) به خود اختصاص دادهاند.
گزارشهای رسمی میگویند عربستان خودش در این مدت حدود ۱۹۴.۴ میلیون کیلوگرم، به ارزش یک میلیارد ریال سعودی، صادرات روغن داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل،۲۴.۱ درصد کاهش داشته است.
عربستان به هلند، اردن، امارات، هند، کویت، بحرین، سودان، مصر، عمان و یمن روغن صادر کرده است.
۱۷ شرکت در زمینه روغنهای خوراکی در عربستان فعالیت دارند که ۸ شرکت در مکه؛ ۷ شرکت در استان الشرقیه و دو شرکت در ریاض هستند.
نظرات کاربران
نظرات کاربران