بازگشت کلیله و دمنه به خانه‌ها

مدیر سایت 923 روز پیش
بازدید 119 بدون دیدگاه

مرضیه برومند از جمله کارگردان‌های محبوب سریال‌های عروسکی چند نسل ایرانی است. از زیزی گولو و مخمل تا موش‌های بامزه مدرسه موش‌ها، همگی از شخصیت‌های محبوب دهه ۶۰ و ۵۰ شمسی است که اثر ماندگار این کارگردان توانمند محسوب می‌شود. کارگردانی که این روزها با انتشار سریال شهرک کلیله و دمنه و خبرهای توقیف آن خبرسازتر از همیشه شده است. اما ماجرای توقیف این سریال عروسکی که از اردیبهشت ۱۴۰۱ در پلتفرم فیلم نت به نمایش گذاشته شده، چیست؟

بیوگرافی مرضیه برومند

پیش از پرداختن به ماجرای توقیف سریال شهرک کلیله و دمنه بهتر است تا نیم‌نگاهی به بیوگرافی مرضیه سادات برومند یزدی داشته باشیم. کارگردانی که فارغ‌التحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در رشتهٔ هنرهای نمایشی بوده و آثار ماندگاری چون؛ شهر موش‌ها، الو الو من جوجوام، نخودی، خاله قورباغه و خونه مادربزرگه را کارگردانی کرده است. او صدایی گرم و دلنشینی دارد و در کارنامهٔ کاری خود گویندگی یکی از شخصیت‌های فیلم خاله قورباغه را نیز برعهده گرفته است. در کنار حرفه گویندگی و کارگردانی، مرضیه برومند دستی در حرفه بازیگری، نویسندگی و عروسک‌گردانی دارد و تمامی این ویژگی‌ها سبب شده تا جزو محبوب‌ترین و حرفه‌ای‌ترین کارگردان‌های تلویزیونی و سینمایی باشد. به طوری که بیشتر آثار این بانوی هنرمند مورد توجه مخاطبان در همه سنین قرار می‌گیرد. با این حال چند روزی است که خبر از توقیف سریال جدید مرضیه برومند با نام شهرک کلیله و دمنه بر سر زبان‌ها آمده است.

موضوع سریال شهرک کلیله و دمنه

سریال شهرک کلیله و دمنه به کارگردانی مرضیه برومند، تهیه‌کنندگی سید مصطفی احمدی در پلتفرم فیلم نت به طور اختصاصی به نمایش درآمده است. این سریال ۵۰ شخصیت جدید دارد و به گفته سازندگان آن، بزرگترین سریال عروسکی ساخت ایران است. سریالی که در خلاصه داستان آن آمده:

وقتی طبیعت از بین برود و به جای درخت، آهن و سیمان از زمین بروید، جانور بیچاره هم راهی به جز شهرنشینی ندارد. ختن و خمار، دو آهوی جوان قصه ما هم به امید زندگی بهتر، سرزمین مادریشان، دشت ناز را می‌فروشند و در شهرک کلیله و دمنه یک آپارتمان کوچک می‌خرند.

تاریخ پخش سریال کلیله و دمنه

این سریال به صورت اختصاصی در پلتفرم فیلم‌نت منتشر شده است و اولین قسمت آن در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ در این پلتفرم به نمایش درآمده است. شهرک کلیله و دمنه جمعه هر هفته ساعت ۱۲ ظهر منتشر می‌شود و تا کنون هفت قسمت از آن در پلتفرم فیلم نت بارگذاری شده است.

صداپیشگان و عروسک گردانان سریال شهرک کلیله و دمنه

این سریال که از جمله سریال‌های بزرگی عروسکی ایران شناخته می‌شود، صداپیشگان و عروسک گردانان زیادی را دور هم جمع کرده است. که از جملهٔ آنها؛ آزاده مویدی فر (صداپیشه عروسک ختن)، امیر حسین صدیق (صداپیشه عروسک خمار)، ژاله صامتی (در نقشه هانی خرسه)، بهادر مالکی (در نقش عوقی، سگ نگهبان)، فرزاد حسنی، رامین ناصرنصیر، مریم سعادت، مرضیه برومند، مسعود کرامتی، لیلی رشیدی، امیر میرآقا، فریبا جدیکار، بهزاد عمرانی، نادر برهانی مرند، محمد عسگری، محمدرضا مالکی، یوسف بختیاری، مهدی شاه‌پیری، سارا اقبال، آذین رئوف، علیرضا ناصحی هستند. در این بین لهجهٔ شیرین لری ژاله صامتی در شخصیت هانی و خشم و عصبانیت عوقی با صدای بهادر مالکی جزو بهترین اجراهای این مجموعه محسوب می‌شود.

دلایل توقیف سریال شهرک کلیله و دمنه

از زمان پخش سریال شهرک کلیله و دمنه، حاشیه‌هایی مربوط به محتوای غیراسلامی و نامناسب این سریال در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی شکل گرفت. حاشیه‌هایی که خبر از محتوای نامتعارف این مجموعه برای کودکان می‌داد. همچنین بعد از انتشار چند قسمت از این سریال، چند سکانس بحث‌برانگیز آن در شبکه‌‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفت و به شایعه توقیف سریال شهرک کلیله و دمنه دامن زد.

بله شایعه، زیرا این سریال توقیف نشده است و هر جمعه از پلتفرم فیلم نت به نمایش گذاشته می‌شود. اما به دلیل شکایت چند تن از کاربران از جمله جمعی از کاربران خبرگزاری فارس، پویشی علیه این مجموعه در جهت بازبینی مجدد آن با چند هزار امضا در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ به راه افتاد. پویشی که نام آن در بخش فارسی من خبرگزاری فارس، (مجموعه شهرک کلیله و دمنه بازبینی شود) نام دارد.

متن این پویش به شرح زیر است:

وزارت فرهنگ و ارشاد ما مشغول چه کاری است؟ چرا در کشور اسلامی به راحتی برنامه‌ای که به کودکان، روابط غیراسلامی را آموزش می‌دهد، مجوز می‌گیرد؟

چطور برنامه‌ای با این محتوای ناسالم، اجازه پخش گرفته است؟

تقاضای اصلاح و بازنگری در پخش این مجموعه نمایشی را داریم

همچنین تقاضای برخورد با کسانی که در انجام وظیفه خود کوتاهی کرده و بدون کوچکترین بررسی محتوا، مجوز پخش می‌دهد.

واکنش ساترا به توقیف سریال شهرک کلیله و دمنه

با راه افتادن پویش علیه سریال شهرک کلیله و دمنه و تقاضای بازبینی برای این سریال، معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد که در این پویش مورد خطاب قرار گرفته بود، اعلام کرد که نظارت بر پخش سریال‌های نمایش خانگی برعهدهٔ سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) است. سازمانی که زیرمجموعهٔ سازمان صدا و سیما است. پس از این گفته مدیر کل صدور پروانه انتشار محتوای ساترا، بیان کرد که با وجود تشکیل سریع شورا برای مجوز این سریال، هنوز مجوزی برای انتشار آن صادر نشده است.

واکنش مرضیه برومند به خبر توقیف سریال شهرک  کلیله و دمنه

پس از حواشی مطرح شده، پیرامون محتوای نامتعارف و غیراسلامی، این سریال، مرضیه برومند، کارگردان این مجموعه، در ویدیویی اینستاگرامی توضیح داد که مخاطب این مجموعه بزرگترها هستند و محتوای این مجموعه برای افراد بالای ۱۵ سال مناسب است. همچنین خردسالان باید به صلاح دید والدینشان و تشخیص آنها به تماشای این سریال بنشینند. او همچنین گفت؛ من این سریال را برای دهه؛ شصت، هفتاد و هشتادی که خودشان بچه دارند، ساخته‌ام. ناگفته نماند که این سریال همچنان در حال پخش است و امتیاز بالایی را از طرف مخاطبان پلتفرم فیلم نت از آن خود کرده است. اکنون نیز توقیف این سریال فعلاً برطرف شده و هفت قسمت از آن در پلتفرم فیلم‌نت به نمایش درآمده است.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *