هر انسانی حق دارد در هنگام بیماری از خدمات پزشکی استفاده کند. بیمه تکمیلی درمان هم برای عملی ساختن این حق بوجود آمده است. بطورکلی بخش زیادی از هزینههای پزشکی به کمک این بیمه پوشش داده میشود. بیمههای درمانی به دو دسته پایه و تکمیلی تقسیم میشوند. دراین میان، بیمه مکمل درمان در شرکتهای بیمه به فروش میرسد. این شرکتها زیر نظر سازمان بیمه مرکزی فعالیت میکنند. این سازمان بخشی از وظیفه نظارتی خود رابه کمک سامانهای تحت عنوان سامانه نظارت و هدایت الکترونیکی بیمه یا سنهاب انجام میدهد. اگر مایلید در این باره بیشتر بدانید با ما همراه باشید.
بیمه تکمیلی چیست؟
بیمه تکمیلی قراردادی است که در آن بیمهگر در ازای دریافت حقبیمه هزینههای درمانی بیمهگزار را جبران میکند. در این بیمهنامه بیمهگزار میتواند افراد تحت تکفل خود را در ازای پرداخت حقبیمه بیشتر، تحت پوشش قرار دهد. بیمههای درمانی پایه از طرف سازمانهای دولتی صادر میشوند. این بیمهها بخش کمی از هزینههای درمانی را پوشش میدهند. به همین دلیل بیمههای تکمیلی بوجود آمدند. بیمههای تکمیلی به بیمه مکمل درمان هم معروف هستند. این بیمه توسط شرکتهای بیمه خصوصی به فروش میرسد. بیمه درمان تکمیلی، رشته بیمهای زیرشاخه بیمه اشخاص است. بیمه تکمیلی درمان، ریسکهای سلامتی و هزینههای بیماریهای انسان، داروها، عملهای جراحی و خدمات پزشکی را پوشش میدهد. البته بیماریها و خدمات پزشکیای که بیمه تامین اجتماعی در قبال آن ها مسئولیتی تقبل نمی کند.
پوششهای بیمه تکمیلی
شرکتهای بیمه معمولا پوششهای درمانی گوناگون دارند. اما بطورکلی پوششهای زیر را اکثر شرکتها ارائه میدهند:
- پرداخت هزینههای مربوط به خدمات پاراکلینیکی: سونوگرافی، ماموگرافی، انواع اسکن، اندوسکوپی، امآرآی، اکوکاردیوگرافی و دانسیتومتری.
- جبران هزینههای عمل جراحی: مغز، اعصاب مرکزی و نخاع ( به استثنای دیسک ستون فقرات)، گامانایف، قلب، پیوند ریه، پیوند کبد، عمل جراحی مربوط به سرطان، پیوند کلیه و مغز استخوان.
- جبران هزینههای بیمارستانی: بستری، جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی، آنژیوگرافی قلب و انواع سنگشکن در بیمارستان و مراکز جراحی محدود و Day Care.
- جبران هزینههای مربوط به تست ورزش، تست آلرژی، تست تنفسی، نوار عضله، نوار عصب، نوار مغز، نوار مثانه، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، هولتر مانیتورینگ قلب، آنژیوگرافی چشم.
- پرداخت هزینه عملهای مجاز سرپایی: شکستگیها، گچگیری، ختنه، بخیه، کرایوتراپی، اکسیزیون لیپوم، بیوپسی، تخلیه کیست و لیزر درمانی
- ارائه خدمات آزمایشگاهی: پاتولوژی، ژنتیک، انواع رادیوگرافی، نوار قلب، فیزیوتراپی. نکته: این خدمات برای چکآپ پزشکی ارائه نمیشود.
- خدمات اورژانس در موارد غیر بستری، پرداخت هزینه ویزیت دارو – بر اساس فهرست داروهای مجاز کشور، درصورتیکه مازاد بر سهم بیمهگر اول باشد.-
- جبران هزینههای دندانپزشکی: برخی شرکتها این پوشش را ندارند.
- پرداخت هزینههای زایمان: دوره انتظار و سقف تعهدات این پوشش را قبل از تهیه بیمه تکمیلی بررسی کنید.
- جبران هزینه نازایی و ناباروری: اعمالی مانند IVF را پوشش میدهد.
- جبران هزینه عینک و لنز تماسی طبی: به سقف تعهدات شرکت بیمه دقت کنید.
جبران هزینه رفع عیوب انکساری چشم: معمولا نقص بالای ۴ دیوپتر را شامل میشود.
نکات انتخاب شرکت بیمه در بیمه درمانی
بیمههای مکمل درمان به سه صورت انفرادی، خانواده و گروهی به فروش میرسند. شرکتها بر اساس سیاستهای داخلی خود مواردی چون: فرانشیز، دوره انتظار بیمه و سقف تعهدات درمانی را تعیین میکنند. حتما قبل از انتخاب شرکت به موارد زیر دقت نمایید:
- مراکز درمانی و بیمارستانی طرف قرارداد
- قیمت بیمهنامه نسبت به پوششهای درمانی
- پوشش هزینههای درمانی
سامانه سنهاب بیمه مرکزی
اشاره شد که سازمان بیمه مرکزی وظیفه نظارت بر بازار بیمه را به عهده دارد. این سامانه به بیمه مرکزی کمک میکند تا اطلاعات کاملی از عملکرد شرکتهای بیمهگر بدست آورد. بخشی از اهداف سنهاب به شرح زیر است:
- انجام تکالیف قانونیساز برای تهیه سامانه جامع نظارتی
- سهولت دسترسی به آمار و اطلاعات عملکردی شرکتهای بیمه به منظور اشراف اطلاعاتی به صنعت بیمه
- امکان ارائه سرویسهای ارزش افزوده به بیمهگزاران
- ارائه سرویسهای ارزش افزوده به شرکتهای بیمه
استعلام اصالت بیمهنامه در سنهاب
بیمهگزاران در این سامانه میتوانند اصالت بیمهنامه خود را بررسی کنند. البته در حال حاضر امکان بررسی استعلام بیمهنامه شخص ثالث و استعلام بیمه بدنه حتی بیمه تکمیلی درمان در سنهاب فراهم شده است. این سامانه به بیمهگزاران کمک میکند تا بتوانند اصالت نمایندگان بیمه را هم بررسی کنند.
اطلاعات مورد نیاز برای گرفتن استعلام از سنهاب
برای گرفتن استعلام از سامانه سنهاب به اطلاعات زیر نیاز دارید:
- اطلاعات شرکت بیمهگر
- شماره بیمهنامه
- شماره تلفن همراه
- کدملی بیمهگزار
سخن پایانی:
پرداخت هزینههای پزشکی بدون داشتن انواع بیمه تکمیلی بهسختی امکانپذیر است. بخش زیادی از این هزینهها بوسیله بیمه پایه و تکمیلی جبران میشود. در این مقاله به معرفی بیمه تکمیلی، پوششها و نکات انتخاب شرکت بیمه برای تهیهبیمه تکمیلی پرداختیم. همچنین از نقش نظارتی بیمه مرکزی و سامانه سنهاب صحبت کردیم. امیدواریم این اطلاعات بتواند در انتخاب بیمه درمانی مناسب به شما کمک کند.
نظرات کاربران
نظرات کاربران