معامله گران در بازار بورس از استراتژیهای مختلفی برای انجام معاملات خود استفاده میکنند. تعیین استراتژی معاملاتی مناسب در این بازار، یکی از ارکان مهم در روند خرید و فروش سهام است. یکی از استراتژیهای معاملاتی معروف در بازار بورس، «نوسان گیری» است. همانطور که از نام آن پیدا است، معاملهگران از نوسان قیمتی سهام در بازار بورس، کسب سود میکنند. فرایند نوسانگیری دارای نکات مهم و چارچوبهای زیادی است که برای افراد مبتدی به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود. در این مقاله قصد داریم از زوایای مختلف به آموزش نوسان گیری در بورس بپردازیم، با ما همراه باشید.
نوسان گیری در بورس
افراد برای سرمایهگذاری در بورس، معمولاً به دنبال راهی برای کسب سود بیشتر در زمان کم هستند. نوسان گیری یکی از روشهای سرمایهگذاری در بورس است که با تسلط به آن میتوانید در بازه زمانی کوتاهمدت، کسب سود کنید. منظور از نوسان، تغییرات قیمت سهم در روند معاملات است که در بازههای زمانی مختلف به وجود میآید. برای استفاده از این نوع استراتژی در انجام معاملات، باید به صورت لحظهای روند معاملات سهام مورد نظر را مشاهده و ارزیابی کنید.
نام دیگر نوسان گیری در بورس، «سفته بازی» است. سفته بازی به معنای انجام معاملات پرریسک با امید کسب سود عالی است. این سود حاصل از نوسانات قیمتی در بازار بورس است. معاملهگران در نوسان گیری توجهی به ارزش بنیادی شرکتها ندارند و تمام تمرکز آنها روی روند قیمتی سهم است. این افراد معمولاً با استفاده از تحلیل تکنیکال و شناسایی سطوح حمایتی و مقاومتی، برای خرید و فروش سهام مورد نظر در بازار بورس اقدام میکنند. نوسانگیرها اغلب سعی میکنند سهام را با قیمت پایین خریداری کنند و بعد از چند روز، با قیمت بیشتر آن را به فروش برسانند و از اختلاف قیمت به وجود آمده کسب سود کنند.
انواع استراتژی نوسان گیری در بورس
فرایند نوسان گیری در روند معاملات بازار بورس، به دو روش متفاوت انجام میشود که عبارتاند از:
روش اول: این گروه با استفاده از تحلیل تکنیکال، نوسان گیری میکنند. این افراد با استفاده از نمودار و ابزارهای متعددی که در تحلیل تکنیکال وجود دارد به دنبال تشخیص موقعیتهای مناسب برای ورود به سهم هستند. بعد از چند روز که قیمت سهام افزایش پیدا کرد، به سرعت از سهام خارج میشوند.
روش دوم: گروه دوم افرادی هستند که با توجه به جو حاکم در بازار بورس و هیجاناتی که در روند معاملات وجود دارد، تصمیم به خرید و فروش سهام میگیرند. در این روش معمولا انتشار یک خبر سیاسی و اقتصادی، میتواند وضعیت معاملات را در بازار بورس تغییر دهد و نوسانگیرها در این موقعیت به دنبال سهمهای ارزشمند برای خرید هستند.
نکته: در فرآیند نوسان گیری، معاملهگران معمولا هدف قیمتی مشخصی ندارند و ممکن است یک سهم را در کانل مثبت خریداری کنند و بعد از چند روز در کانال منفی آن را به فروش برسانند. یکی از نکات مهم در نوسان گیری، توجه و بررسی لحظهای روند معاملات در بازار بورس است. افرادی که توانایی ارزیابی لحظهای بازار را دارند، در فرایند نوسان گیری موفقتر هستند.
نقش مهارت و تجربه در نوسان گیری
با توجه به مطالب ارائه شده تا این بخش، متوجه شدیم که روش تضمینی برای نوسان گیری در بازار بورس وجود ندارد. برای همین، نوسان گیرهای حرفهای در بازار باید به مهارت تابلو خوانی تسلط داشته باشند. تابلو خوانی یکی از تکنیکهای بررسی و ارزیابی روند معاملات در بازار بورس است. معاملهگرانی که به فرایند تابلو خوانی تسلط دارند، اطلاعات بسیار مهمی را از معاملات سهمهای بورسی کسب میکنند. نوسان گیری به صورت کلی جزو معاملات پر ریسک است و رعایت حد ضرر در این نوع معاملات، الزامی است.
سهمهای بازار فرابورس به دلیل نداشتن حجم مبنا، هدف خوبی برای نوسانگیری هستند. این سهمها معمولا زودتر از سهمهایی با حجم مبنای بالا، تحت تأثیر هیجانات بازار قرار میگیرند. یکی از ارکان مهم در فرایند نوسان گیری، شناوری سهام است، هرچه شناوری سهم کمتر باشد میزان عرضه توسط سهامداران فعلی آن کمتر خواهد بود، بنابراین معاملهگران سهمی را برای نوسان گیری انتخاب میکنند که در زمان ورود و خروج، کمترین ریسک را داشته باشد.
معایب نوسان گیری در بازار بورس
تنها مزیت نوسان گیری در انجام معاملات بازار بورس، امکان کسب سود در بازه زمانی کوتاهمدت است. این استراتژی دارای معایب متعددی است که ممکن است افراد مبتدی به راحتی سرمایه خود را از دست بدهند. بعضی از این معایب عبارتاند از:
- سفته بازی در بازار بورس، باعث از بین رفتن تعادل در معاملات میشود.
- تعداد معاملات در نوسان گیری بیشتر از حالت عادی است و معاملهگران باید به هزینه کارمزد و مالیات خرید سهم در بازار دقت داشته باشند.
- در صورت نداشتن تجربه یا مهارت کافی در فرایند نوسان گیری، ممکن است بخش زیادی از سرمایه افراد دچار ضرر و زیان شود.
- صرف زمان زیاد برای بررسی و ارزیابی روند معاملات در بازار بورس و … .
سخن آخر
معاملهگران در بازار بورس، با استفاده از روشهای مختلف معاملات خود را برنامهریزی و مدیریت میکنند. یکی از استراتژیهای معاملاتی معروف در بازار بورس و در مبحث آموزش بورس، «نوسان گیری» است. نوسان گیری به زبان ساده به معنی کسب سود از نوسان قیمتی در سهمهای بورسی است. نوسانگیرها همیشه در تلاش هستند که سهم را در قیمت پایین خریداری کنند و بعد از چند روز، آن را با قیمت بیشتر به فروش برسانند. نوسانگیری در بازار بورس با عنوان «سفته بازی» هم شناخته میشود. تنها مزیت نوسانگیری در بازار بورس، کسب سود در بازه زمانی کوتاهمدت است. این استراتژی نیازمند دانش بورسی بالا است و به هیچ عنوان برای افراد مبتدی در این بازار مناسب نیست.
نظرات کاربران
نظرات کاربران