شبهای پاییز معمولا سرد و مرطوب است و روزهای این فصل گرم و خشک. زمانی که از فصلی وارد فصل دیگر میشویم کم کم باید خودمان را با حال و هوای آن فصل سازگار کنیم. خشکی و تغییرات دمایی هوای پاییز نشان دهنده پیام تغییر فصل است. این تغییرات ناگهانی خارج شده از فصل گرم تابستان و ورود به فصل خنک و بارانی پاییز موجب ایجاد علائمی چون ایجاد بیقراری، هضم نامنظم، خشکی پوست و خشکی غشای مخاطی میشود. خشکی هوای پاییز بینی، ریه و مسیرهای گوارشی را نسبت به گرد و غبار، میکروب و ویروس حساس کرده و بدن را در مقابل بیماریها و حساسیت فصلی آسیب پذیر میکند. در این هنگام است که بدن ما واکنش نشان داده و به چای و دمنوش گرم تمایل پیدا میکنیم زیرا بدن ما واقعا به گرما احتیاج دارد.
پاییز و تکاپوی فنجان دمنوش
اکنون در فصل زیبای پاییز به سر میبریم، فصلی که با خود طراوت و شادی را به ارمغان میآورد. کم کم برگها زرد میشوند و فرود میآیند. لباسهای گرم جای لباسهای نازک و تابستانی را میگیرند و فنجانهای دمنوش بیشتر به چشم میآیند که فصل سرما را برایتان گرم و دلنشین کنند. دمنوشها سالیان زیادی است که با سبک زندگی ما عجین شدهاند. امروزه معمولا اکثر افراد برای درمان بیماریهای متعددی به سراغ دمنوشها میروند و این روش درمان را طب سنتی و گیاهی میدانند. البته باید بدانید که با تغییر هر فصل نوشیدنیها و دمنوشها نیز تغییر میکنند، زیرا مزاج آدمها تنوع زیادی دارد. برای مثال در فصل تابستان دلمان نوشیدنیهای خنک و دلچسب میخواهد و در فصل پاییز و زمستان دوست داریم دمنوش و چای بیشتری مصرف کنیم. بنابراین در فصل پاییز بهترین راه برای مراقبت از خود، نوشیدن چای و دمنوشهای داغ است.
دمنوش
اولین گام برای انتخاب گیاه یا دمنوش، آب و هوا است. در حقیقت واژه گرمی یا حرارت به خواص گیاه و کاری که انجام میدهد، گفته میشود. برای نمونه استفاده از دمنوشهای گیاهی مانند؛ میخک، جعفری، دارچین، بابونه، نعناع، زنجبیل، اسطوخودوس، زعفران و چای سیاه به دلیل طبع گرمی که دارند برای گرم نگه داشتن بدن، بهبود سیستم ایمنی و جلوگیری از آنفولانزا و سرماخوردگی فصلی بسیار مفید هستند. در ادامه شما را با سه دمنوش دلچسب پاییزی آشنا میکنیم.
۱- دمنوش نعنا
اکثر افراد نعنا را به دلیل خواصی که برای دستگاه گوارش دارد، میشناسند. مصرف دمنوش یا جوشانده گیاه نعناع به دلیل طبع گرمی که دارد به درمان نفخ، تهوع، معده درد، کمک میکند. اما خواص نعنا تنها به درمان مشکلات گوارشی خلاصه نمیشود؛ بلکه سبزی معطر نعناع خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی نیز دارد. با مصرف دمنوش نعنا در فصل پاییز میتوانید از مبتلا شدن به سرماخوردگی، سرفه و آبریزش بینی جلوگیری کرده و آنها را درمان کنید.
طرز تهیه دمنوش نعنا
ابتدا دو قاشق غذاخوری نعنا خشک یا تازه را داخل قوری بریزید. سپس سه یا چهار فنجان آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از ۱۵ دقیقه دم کشیدن، دمنوش شما آماده است. در آخر میتوانید دمنوشتان را صاف کرده و همراه با نبات و عسل میل کنید.
دمنوش زنجبیل
زنجبیل در بین عوام بیشتر به عنوان یک ادویه و چاشنی شناخته شده و در طب سنتی و گیاهی به عنوان یک گیاه دارویی از آن استفاده میشود. زنجفیل دمنوش پاییزی پر خاصیت و بدون کافئین است. همچنین دمنوش زنجبیل با افزایش تعریق بدن به دفع میکروبها و سموم بدن کمک میکند. دمنوش زنجبیل مخصوص فصل پاییز بوده و ضد التهاب و ضد ویروس است. علاوه بر آن، دمنوش زنجبیل نقش موثری در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی دارد.
طرز تهیه دمنوش زنجبیل
در قدم اول باید زنجبیل تازه را پوست بگیرید سپس آن را ورقه ورقه کرده و همراه با آب جوش داخل قوری دم کنید. ۱۰ دقیقه برای دم کشیدن آن کافی است. دمنوش زنجبیل را میتوانید همراه با عسل و لیموترش میل کنید.
دمنوش آویشن
دمنوش آویشن خواص زیادی دارد و از دوران قدیم تا به امروز برای درمان انواع بیماریها توصیه شده است. مهمترین خواص این گیاه درمان عفونتهای مختلف بدن است. از دیگر خواص این دمنوش میتوان به درمان آکنه، حفظ سلامت پوست و مو، درمان پای ورزشکاران، درمان ریزش مو، درمان شوره سر، خواص ضد التهابی، درمان سوء هاضمه، درمان اختلالات تنفسی، مزایای قلبی و عروقی، درمان گلودرد و درمان سرماخوردگی اشاره کرد.
طرز تهیه دمنوش آویشن
ابتدا دو لیوان آب را بجوشانید و سپس بعد از جوشاندن آب نصف استکان پودر آویشن خشک شده یا تازه را به آب اضافه کنید و ۲۰ دقیقه اجازه بدهید تا دم بکشد و آماده شود. دمنوش آویشن را میتوانید همراه زعفران و بابونه دم کنید.
نظرات کاربران
نظرات کاربران