چگونه گیاه آگلونما را پرورش دهیم و در آپارتمان نگهداری کنیم؟

مدیر سایت 1198 روز پیش
بازدید 168 بدون دیدگاه

گیاه آگلونما، یکی از گیاهان مناسب برای نگهداری در آپارتمان است. این گیاه که به نام همیشه سبز نیز معروف است، بومی جنوب شرق آسیا است. جالب است بدانید که گیاه آگلونما در کشور چین، گیاهی خوش‌یمن محسوب می‌شود و از محبوبیت بالایی برخوردار است. شاید دلیل آن خاصیت تصفیه‌کنندگی هوای این گیاه است. گیاه آگلونما می‌تواند بنزن و فرمالدئید هوا را حذف کند و به همین دلیل در فهرست ده گیاه تصفیه کنندهٔ هوا در ناسا نام آن آورده شده است. این گیاه این روزها در بین دوستداران گیاهان آپارتمانی محبوبیت ویژه‌ای پیدا کرده است. ‌محبوبیتی که دلیل آن، ظاهر زیبای این گیاه و نگهداری آسان آن است. در ادامه با ما همراه باشید تا با نحوهٔ نگهداری گیاه آگلونما و پرورش آن در خانه آشنا شوید.

شرایط رشد گیاه آگلونما

برای نگهداری گیاه در آگلونما در خانه یا محیط کار توجه به شرایط رشد گیاه اهمیت ویژه‌ای دارد. گیاه آگلونما نیاز به نور کم و غیرمستقیم دارد و نگهداری از آن زیر نور آفتاب باعث پژمرده شدن برگ‌های آن می‌شود. این گیاه در زیر نور چراغ فلورسنت نیز توانایی رشد دارد و بهتر است در سایه و نور کم پرورش داده شود. دمای مناسب برای نگهداری گیاه آگلونما،‌ دمایی بین ۱۸ تا ۲۹ درجهٔ سانتیگراد است. بنابراین نگهداری این گیاه در محیط‌های خیلی سرد یا گرم مناسب نیست و دمای معتدل محیط خانه یا فضای اداری برای نگهداری آن مناسب است.

آشنایی با انواع خاک و کود برای گیاهان آپارتمانی

آب دادن به گیاهان آگلونما

گیاه آگلونما نیاز به آبیاری زیاد ندارد. این گیاه می‌تواند در شرایط کم آبی نیز مقاومت خوبی داشته باشد اما نباید برای مدت طولانی رطوبت به آن نرسد. دلیل نیاز کم این گیاه به آب،‌ جذب رطوبت هوا از طریق برگ‌های این گیاه است. به همین دلیل بهتر است در روزهای گرم تابستان برای تامین رطوبت مورد نیاز گیاه با اسپری آب (بدون کلر) برگ‌های آن را مرطوب نگه داشت.

خاک خوب برای گیاه آگلونما

خاک با زهکشی بالا و سبک برای نگهداری گیاه آگلونما مناسب است. بهتر است خاک گیاه آگلونما مخلوطی از؛ خاک برگ، خاک باغچه و پیت ماوس باشد. خاک‌های دارای نیتروژن و مواد معدنی غنی برای رشد و تکثیر این گیاه بسیار مناسب است. همچنین خاک گیاه آگلونما نباید سفت باشد و باید بافتی نرم داشته باشد تا هوا در آن جریان داشته و رطوبت اضافهٔ آب را از خاک بگیرد.

کود مناسب آگلونما

گیاه آگلونما نیاز به کودهای حاوی ازت دارد. همچنین می‌توان از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی برای رشد و تغذیه این گیاه استفاده کرد. بهترین زمان برای کوددهی به این گیاه نیز فصل بهار و تابستان است که می‌توان ماهی یکبار گیاه را کوددهی کرد. در فصل پاییز و زمستان نیز امکان کوددهی به این گیاه وجود دارد اما بهتر است یک ماه در میان انجام شود.

گیاه قهر و آشتی؛ حساس دوست داشتنی

قلمه زدن گیاهان آگلونما

برای قلمه زدن گیاه آگلونما، گیاه را باید به آرامی از خاک بیرون آورده و به سرعت بخشی از ساقه و ریشهٔ گیاه را با چاقوی استریل از آن جدا کرد. باید دقت داشت که هوای محیط مدت طولانی به ریشه نرسد زیرا باعث پژمرده شدن گیاه می‌شود. پس از آنکه گیاه و ریشه آن از بدنهٔ اصلی گیاه جدا شد، می‌توان آن را به گلدان دیگری انتقال داد تا با آبیاری و کوددهی مناسب،‌ دوباره شروع به رشد کرده و جوانه‌های تازه بزند.

عوض کردن گلدان آگلونما

خاک آگلونما باید هر دو سال یکبار عوض شود تا گیاه از مواد غنی بهرمند شده و با تعویض گلدان، فضای مناسب برای رشد و تکثیر داشته باشد. برای عوض کردن گلدان آگلونما لازم است تا گیاه را به آرامی از گلدان جدا کرده و کمی با دست، خاک‌های چسبیده به ریشهٔ آن را گرفت. نیازی نیست تا خاک چسبیده به ریشه با تکان دادن دست خارج شود. در ادامه در کف گلدان جدید مقداری پوکه ریخته و روی آن خاک مناسب گیاه را باید اضافه کرد. سپس گیاه را به آرامی با ریشه آن روی خاک قرار داده و اطراف آن را با باقی‌مانده خاک پوشاند تا هوا به ریشه گیاه نرسد. زیرا باعث وارد شدن شوک به گیاه و پژمرده شدن آن می‌شود.

آفات در آگلونما

گیاه آگلونما همانند هر گیاهی ممکن است دچار آفات مختلف شود. از جمله شایع‌ترین آفات گیاه آگلونما،‌ شته و کنه‌های عنکبوتی است که به دلیل شیرهٔ گیاه آگلونما، ‌به سراغ این گیاه می‌آیند. برای برطرف کردن این نوع آفت لازم است تا از صابون‌های ارگانیک حشره‌کش استفاده شود. البته باید دقت داشت که این صابون‌ها در زمانی که محیط گیاه تاریک است بهتر است استفاده شود تا برگ‌های گیاه سوراخ نشود.

print

نظرات کاربران

  • لطفا از تایپ کردن فینگلیش خودداری کنید. در غیر این صورت نظر شما بررسی نخواهد شد.
  • هدف شما ارسال تبلیغات یا بک لینک نباشد. در غیر این صورت دیدگاه حذف می شود.
  • دیدگاه شما فقط و فقط در رابطه با این موضوع باشد.
  • به دیگران توهین نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *