هرچه پیشرفتهای فناورانه بشر، بیشتر میشود، ترس او از تسخیر جهان بهوسیلۀ ماشینها نیز افزایش مییابد. نتیجۀ ترس حقیقی انسانها از این مسئله را، میتوان در تولیدات هنری؛ خصوصا سینما و انیمیشن دید. فیلمهای زیادی که آخرالزمان را، نبرد میان انسانها و تکنولوژیهای پیشرفته و هوش مصنوعی تصویر میکنند، از ماتریکس گرفته تا آخرین اثر غول دنیای انیمیشن؛ سونی پیکچرز یعنی میچلها علیه ماشینها (The Mitchells vs the Machines)، نبرد پایانی دنیا را میان انسان و رباتها میدانند. اگرچه سویۀ هر کدام از این آثار متفاوت است اما ترس از پیشرفت بیمحابای فناوری، بر تمام این دست از آثار حاکم است.
میچلها علیه ماشینها پس از اولین نمایش خود در سرویس استریم نتفلیکس،با تشویق و تحسین بسیاری منتقدان و مخاطبان همراه بود و امتیاز ۷/۸ از آیامدیبی در کنار رضایت بیش از ۹۸درصد منتقدان راتن تومیتوز، بهخوبی میزان محبوبیت این انیمیشن کمدی و ماجراجویانه را نشان میدهد. میچلها علیه ماشینها میتواند گزینۀ خوبی برای تماشای خانوادگی باشد. انیمیشنی که سراسر شوخی و هیجان است و سرعت پشت هم قرار گرفتن بسیاری از این لحظات لذتبخش، آن را به اثری جذاب برای تمام ردههای سنی تبدیل میکند.
خلاصۀ داستان
اعضاء خانوادۀ میچلها هر کدام دارای ویژگیها و علاقهمندیهای خاصی هستند و در عین حال، بیتوجهی پدر خانواده، نسبت به دخترش که فیلمهای طنز یوتیوبی میسازد، میان آنها فاصله انداخته است. قبول شدن دختر در دانشگاه فیلمسازی و ترک خانواده، پدر را مجبور میکند برای نزدیکی بیشتر به دخترش، سفری را تا دانشگاه وی ترتیب دهد. در همین حین است که رباتها علیه انسانها شورش میکنند و قصد دارند تمام انسانها را به فضا پرتاب کنند. اما میچلها با نقشۀ تخیلی دختر خانواده، به جنگ رباتها می روند. داستان روان و سادۀ میچلها علیه ماشینها مملو از لحظات فرحبخش فوقالعادهایست که میشود بارها آن را به تماشا نشست.
ادامۀ تکنیک جدید
تکنیک انیمیشنسازی که کمپانی سونی پیکچرز اینترتیمنت از مرد عنکبوتی؛ سفر به دنیای عنکبوتی آغاز کرده، در میچلها علیه ماشینها به تکامل رسیده است. بهجا ماندن خطوط طراحی، پس از مدلسازی سهبعدی، به نوع جدیدی از فضای ترکیبی ختم میشود که حس و حال طراحان کارکترها را بیشتر منتقل کرده و دغدغۀ همیشگی آنها را پس از گسترش انیمیشنهای سهبعدی رایانهای تا حدودی برطرف میکند. اضافه کردن حال و هوای کمیک موشن نیز به اثر، شوخیهای بصری جذابی میآفریند که به خلق فرم جالبی میرسد. از صداگذاری اصولی و موسیقی متن فوقالعادۀ این انیمیشن نیز نباید گذشت که مجموعۀ تلاش کارگردان، طراحان و مدلسازان را تکمیل میکند.
ترس جدید
ترس از گسترش فناوری، ریشههای فلسفی بسیاری دارد اما جنبههای واقعگرایانۀ بشر نیز، هرچه تکنولوژی به پیش میرود، بر این ترس روزافزون، میافزاید. ترس از استقلال رباتها و چیره شدن آنها بر نسل بشر، محصول دنیای مدرن است و در سالهای اخیر نیز پیازداغش را زیاد کردهاند. اما نکتهای که در مورد غفلت قرار گرفته، این است که اگر انسان، اینقدر از رباتها و هوش مصنوعی ترس دارد، چرا برای گسترش آن تلاش میکند؟! میل به بینهایت بشر، تا به امروز ضررهای غیرقابل انکار زیادی برایش داشته اما علاقه به حرکت بیشتر در علم و دانستن از طرفی، و سرمایهداری از طرف دیگر، نمیگذارد ترمز این اتفاقات کشیده شود.
نظرات کاربران
نظرات کاربران